FAQ


klik hier om onze contactpersonen te bekijken →

Ben je een professionele brouwer of geuzebrouwer?
Zo ja, neem dan contact op met HORAL. We zullen je vraag tijdens een volgende vergadering van HORAL evalueren.

klik hier om contact met ons op te nemen →

 

Jij alseen particulier persoon of bedrijf kan helpen de werking van HORAL door actief te worden a Suporterend Lid

klik hier om Steunend Lid te worden →

De leden van HORAL zijn producenten (brouwers en stekers) van lambiekbieren. In de raad van bestuur zitten ook enkele personen die actief zijn in consumentenorganisaties en de horeca sector.

Maar ook jij kunt lid worden! HORAL heeft een groep steunende leden. Dit zijn individuen, enthousiastelingen van lambiekbier, geen professionele bedrijven. Als je wilt weten hoe je steunend lid van HORAL kunt worden, ga dan naar onze pagina “Steunende Leden”.

Eens in de 2 jaar organiseert HORAL “Toer de Geuze”, een weekend waarin HORAL-leden hun deuren openen voor het grote publiek. Sommige producenten bieden ook de mogelijkheid om ze gedurende het jaar te bezoeken. Meer informatie hierover vind je op de ledenpagina.

Ledenpagina →

bekijk de Toer de Geuze pagina →

Jazeker, elk jaar organiseert HORAL een Lambic Academy. Deze is gericht op zowel liefhebbers als professionals zoals cateringmanagers. Lambiekacademies worden georganiseerd in verschillende talen.

Lambiek Academie →

Een lambiekbrouwer brouwt zelf het wort voor de lambiekbieren die hij produceert, in tegenstelling tot een blender die wort koopt van een lambiekbrouwer.

De rest van het productieproces is vergelijkbaar: beide rijpen de lambiek op houten vaten en mengen lambiek van verschillende leeftijden (3 maanden tot 3 jaar) voor verdere hergisting en rijping op fles.