Werd jou ooit een vraag gesteld over lambikbieren en wist je het antwoord niet?

Dat gaat veranderen!


De Lambic Academy is een educatief initiatief van HORAL dat vakkundige ondersteuning biedt aan iedereen die op professioneel niveau met lambikbieren bezig is. Deze training is vooral bedoeld voor café- en restauranteigenaren en hun personeel.

Je grondige kennis van traditionele lambiekbieren wordt een extra troef en troef in je café of restaurant.

Tijdens de sessie van de Lambic Academy leer je de basis, waaronder de geschiedenis van lambiekbieren, verschillende producenten, hun bieren, inzicht in de brouwmethode en de kenmerken.

Dankzij de vele nuttige tips en praktijkervaring met het schenken, ruiken en proeven van authentieke lambiekbieren en de positionering van lambiekbieren in de Belgische bierscene, zullen jij en je medewerkers een stevige basis hebben om je klanten een Oude Geuze of Oude Kriek aan te bieden.

Agenda

Lambiek Academie

Engels sprekend

Donderdag 05 september 2024
bij Brouwerij Lindemans

TICKETS KOPEN

Inschrijven is mogelijk tot een week voor de start van de Academy of totdat alle plaatsen zijn gereserveerd.

Ontmoet onze sprekers

Agenda

27 februari 2023
Plaats: tbd
Taal: Nederlands
Tijd: 9.00 – 16.00 uur
Prijs: € 135, inclusief broodjeslunch en proeverij

xx september 2023
Plaats: Bierhuis Oud Beersel
Taal: Engels
Tijd: 9.00 – 16.00 uur
Prijs: € 135, inclusief broodjeslunch en proeverij

Inschrijven is mogelijk tot een week voor de start van de Academy of totdat alle plaatsen zijn gereserveerd.

Ontmoet onze sprekers

Luc De Raedemaeker

Bier en leven: Als je toch moet eten en drinken, kun je er net zo goed van genieten. Dit is een belangrijke leefregel die Luc thuis heeft geleerd. Geboren en getogen in Brussel, wist hij al snel het aanbod uit onze Zennevallei te appreciëren: de Geuze en Lambiek.
Zijn smaak voor bier kreeg hij als leerling-barman. En zoals alle jonge bieren moeten rijpen, zo groeide de expertise van de ontluikende kenner terwijl hij zijn opleiding volgde in België en over de hele wereld.
Hij is nu docent zythologie en hoofdredacteur van Bier Grand Cru. Zijn debuutboek “The Belgian Beer Book” werd geprezen als de perfecte gids voor Belgisch bier en biercultuur.
Hij spreekt regelmatig op voedsel- en bierfestivals over de hele wereld.
Luc is ook medeoprichter en directeur van de ‘Brussels Beer Challenge’, een prestigieuze internationale bierwedstrijd.


Sep Roggeman

Jong, ambitieus en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na zijn studie industrieel ingenieur biochemie aan de KU Leuven in Gent wist hij. Sep wilde in de bierwereld werken. Op zoek naar zijn grote passie: lambiek en geuze brouwen en proeven. Niet veel later kon hij in 2015 aan de slag als brouwmeester bij brouwerij Lindemans, op zoek naar nieuwe aroma’s en smaken in lambiek. In 2021 ging Sep een nieuwe uitdaging aan binnen brouwerij Lindemans en werd hij eindverantwoordelijk voor het brouwen en mengen van de lambiekbieren en is hij kwaliteitsmanager geworden.

Sinds 2018 is Sep ook docent aan CVO Brussel waar hij theorie doceert in de cursus “Technicus in gistingsprocessen”. Dit houdt in dat je meer inzicht krijgt in het mouten en brouwen van bier. Eind 2018 deed zich de kans voor om les te geven aan de Lambiek Academie waar Sep niet lang over hoefde na te denken. In 2022 kwam het verzoek om samen met Luc de Raedemaeker en anderen een nieuwe cursus te starten in België. Dit hield in dat de Vlaamse versie van de Nederlandse bieropleiding “STIBON” werd opgestart. In zijn vrije tijd probeert Sep veel nieuwe bieren en technologieën te ontdekken en hiervoor bezoekt hij brouwerijen, bierfestivals, beurzen en evenementen in binnen- en buitenland.

Registratie

Minimum aantal deelnemers: 10, maximaal aantal deelnemers: 40

Annuleringen worden alleen geaccepteerd per aangetekende brief tot een week voor aanvang van de cursus. Daarna wordt het volledige bedrag van het lesgeld ingehouden bij annulering van de inschrijving. Als de cursus wordt geannuleerd omdat er onvoldoende inschrijvingen zijn, krijg je het volledige bedrag terug.