Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

“Bier” is uw beroep én passie

Heb je al eens een vraag over lambiekbieren gekregen waarop je het antwoord schuldig blijft? Daar komt nu verandering in!

De Lambiek Academie is een opleidingsaanbod van HORAL, de Hoge Raad voor de Ambachtelijke Lambiekbieren, om iedereen die op professioneel niveau in aanraking komt met lambiekbieren vakkundige ondersteuning te bieden. Het opleidingsaanbord richt zich dus in de eerste plaats tot horeca-uitbaters en hun personeel.

Zo leer je op de basisvorming over de geschiedenis van lambiekbieren, maak je kennis met verschillende producenten en hun lambiekbieren en krijg je inzicht in de brouwmethode en haar specifiteiten. Met handige weetjes en praktijk over het schenken, ruiken en proeven van de authentieke lambiekbieren en de positionering ervan tussen de andere Belgische bierstijlen krijg je een stevige bagage mee om je klant een Oude Geuze of Oude Kriek naar smaak aan te bieden. Blink uit in service door je opgedane kennis. Traditionele lambiekbieren worden een extra troef voor uw zaak.

De volgende (Engelstalige) sessie is gepland op vrijdag 22 april 2016. De Nederlandstalige volgt eind 2016. Meer info: http://horal.be/en/lambic-academy.

Opgelet! Het aantal deelnemers is beperkt. 

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) is de vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die de geuzeproducenten van het Pajottenland en de Zennevallei groepeert.

De doelstellingen van HORAL zijn:

  • promotie maken voor de ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten, waarbij aandacht wordt besteed aan het volledige proces van het brouwen tot het schenken;

  • het aanklagen van onregelmatigheden met betrekking tot ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten;

  • stappen ondernemen ter bescherming van de ambachtelijke lambiekbieren en aanverwante producten.

Noteer alvast in uw agenda!

 

 

De volgende editie van de Toer de Geuze vindt plaats op zondag 7 mei 2017. 

Comments